top of page

Acabem el curs de ioga i biodansa a l'escola Els Vinyals


mestres, alumnes i facilitadores de ioga i biodansa.

Aquest curs ha estat intens ja que seguim integrant la biodansa i el ioga dins el projecte d' educació emocional dels Vinyals Creixem. Això implica que durant les tutories cada cicle ha treballat algunes emocions de forma més conceptual a través de material audiovisual, textos i dinàmiques.


Nosaltres, l' equip de facilitadores de ioga i biodansa, hem adaptat les nostres classes a aquest programa, enfocant-nos en oferir un espai més vivencial i de reflexió per als alumnes. Hem treballat amb els alumnes de Primària, alguns eren ja veterans en aquestes matèries, i d' altres tenien l'oportunitat de descobrir noves eines per integrar al seu dia a dia.


Ja és el tercer curs que estem involucrades en aquest projecte, i és molt enriquidor formar-ne part. Resumint el curs, al desembre vam tenir l' oportunitat de fer biodansa en família amb tota l' escola, i va ser un èxit a nivell de participació. És molt important que s' impliquin en l' educació dels infants, ja que els educadors plantem llavors, però sovint no tenim prou continuïtat per veure-les créixer. En canvi les famílies hi són sempre, són el referent dels infants, i us asseguro que als alumnes els encanta fer Biodanza o ioga amb els seus pares, mares, avis, germans...


També hem realitzat un parell de sessions amb l'equip docent, així els mestres tenen la seva vivència com a com adults dins l'equip de treball, i poden acompanyar als alumnes no només des de la teoria sinó des del seu exemple, ja que ells també creixen a nivell personal i col·lectiu.


Per finalitzar desitgem als alumnes de sisè que aviat faran el canvi a l' institut, que recordin els seus tresors (potencials genètics), que tots en tenim i ells ho saben molt bé. I en èpoques de canvi és bo recordar-ho. De vegades ens costa pensar-hi, perquè la inèrcia i la cultura ens facilita el judici i la crítica, però si volem tirar endavant la nostra vida, i gaudir d' un benestar emocional, també hem de veure els nostres potencials i els dels nostres companys, familiars...


Amb l' Alba Romero i la Montse Grau (companyes del projecte), estem creant una nova proposta per al proper curs. Cada any ens porta més experiència i visió en perspectiva, així que ja us anirem explicant...


Molt bon estiu!!

Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
bottom of page