top of page

Experiències sensorials que harmonitzen cos, ment i emocions.

Has sentit a parlat dels bols tibetans (cuencos tibetanos)? Potser els han sentit al teu centre de ioga, o bé has viatjat als paísos asiàtics i els has conegut allà... si no saps de què parlo segueix llegint...

Els bols tibetans són originaris del Tíbet fa 3000 anys. Antigament els monjos budistes els utilitzaven durant les seves pràctiques de meditació i ofrenes, a més de fer-los servir com a utensilis de cuina. Aquests instruments eren forjats artesanalment a partir de la combinació de 7 metalls: or, plata, coure, ferro, estany, plom i mercuri). Els metalls es fonien i se'ls donava forma amb rituals en els que es recitaven mantres específics per gravar en els bols una intenció concreta. Així van anar adquirint les propietats terapèutiques dels metalls amb els que estaven fabricats.

Aquests instruments es fan servir amb finalitat terapèutica i es toquen a prop o sobre del cos, generant vibracions que es transmeten a la sang i als diferents òrgans i teixits, produint un massatge a nivell cel·lular. Així les vibracions sonores s’ expandeixen pel cos mobilitzant i equilibrant l’energia. Això es tradueix en un estat de pau i relaxació global.

Els seus efectes es basen en el principi de ressonància en que una vibració més intensa i harmònica contagia a una altra de més feble, dissonant o menys saludable. El cos humà és un conjunt de vibracions i ones en que els òrgans sans vibren amb la freqüència justa i els òrgans afectats per alguna disfunció tenen aquesta freqüència alterada. El so dels bols tibetans reorganitza i repara les freqüències alterades.

Per comprendre millor la seva acció, et convido a omplir d’ aigua un bol tibetà i a tocar-lo vàries vegades (observant que es dibuixa una creu a dins l' aigua), o bé fregar-lo fent vàries voltes per la part exterior (podràs observar com es forma un dibuix que recorda a un mandala i fins i tot l’aigua pot esquitxar cap a fora degut a la vibració). Aquests efectes que observem també es produeixen en el cos a nivell cel·lular, ja que el cos humà està format per un 70% d’ aigua.

Efectes i beneficis:

-produeix un estat general de relaxació i benestar

-allibera les tensions corporals afavorint la disminució dels dolors físics i els processos inflamatoris

-millora el descans i augmenta la vitalitat

-equilibra els hemisferis cerebrals reduint els nivells d’estrès

-afavoreix l’ alliberació de les anomenades hormones de la felicitat: endorfines, dopamina, serotonina…

- regula del sistema immunitari augmentant les defenses de l’organisme

-augmenta la claredat mental, concentració i memòria, facilitant els processos d’ aprenentatge

-equilibra els centres energètics relacionats amb diferents òrgans i glàndules

-harmonitza a nivell físic, mental, emocional i energètic.

A continuació tens una petita mostra:

Una oportunitat per entrar en contacte amb el teu interior, relaxar-te profundament i alliberar bloquejos físics i emocionals. Aquest massatge vibracional es realitza a sobre de la roba, a diferència de la resta de massatges que es realitzen directament sobre la pell amb olis o cremes.

Si vols provar-ho em trobaràs a Premià de Mar, Barcelona i l' Hospitalet de Llobregat.

Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
bottom of page