Acabem el curs de ioga i biodansa a l'escola Els Vinyals

29-Jun-2018

 

Aquest curs ha estat intens ja que seguim integrant la biodansa i el ioga dins el projecte d' educació emocional dels Vinyals Creixem. Això implica que durant les tutories cada cicle ha treballat algunes emocions de forma més conceptual a través de material audiovisual, textos i dinàmiques.

 

Nosaltres, l' equip de facilitadores de ioga i biodansa, hem adaptat les nostres classes a aquest programa, enfocant-nos en oferir un espai més vivencial i de reflexió per als alumnes. Hem treballat amb els alumnes de Primària, alguns eren ja veterans en aquestes matèries, i d' altres tenien l'oportunitat de descobrir noves eines per integrar al seu dia a dia. 

 

Ja és el tercer curs que estem involucrades en aquest projecte, i és molt enriquidor formar-ne part. Resumint el curs, al desembre vam tenir l' oportunitat de fer biodansa en família amb tota l' escola, i va ser un èxit a nivell de participació. És molt important que s' impliquin en l' educació dels infants, ja que els educadors plantem llavors, però sovint no tenim prou continuïtat per veure-les créixer. En canvi les famílies hi són sempre, són el referent dels infants, i us asseguro que als alumnes els encanta fer Biodanza o ioga amb els seus pares, mares, avis, germans... 

 

També hem realitzat un parell de sessions amb l'equip docent, així els mestres tenen la seva vivència com a com adults dins l'equip de treball, i poden acompanyar als alumnes no només des de la teoria sinó des del seu exemple, ja que ells també creixen a nivell personal i col·lectiu.

 

Per finalitzar desitgem als alumnes de sisè que aviat faran el canvi a l' institut, que recordin els seus tresors (potencials genètics), que tots en tenim i ells ho saben molt bé. I en èpoques de canvi és bo recordar-ho. De vegades ens costa pensar-hi, perquè la inèrcia i la cultura ens facilita el judici i la crítica, però si volem tirar endavant la nostra vida, i gaudir d' un benestar emocional, també hem de veure els nostres potencials i els dels nostres companys, familiars...

 

Amb l' Alba Romero i la Montse Grau (companyes del projecte), estem creant una nova proposta per al proper curs. Cada any ens porta més experiència i visió en perspectiva, així que ja us anirem explicant...

 

Molt bon estiu!!

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

Entrades destacades

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entrades recents
Please reload

Arxiu
Please reload

Buscar per tags
Segueix-me
  • Facebook Basic Square
  • Icono social LinkedIn